Okul Müdüründen

Sayın Velimiz,

2018 - 2019 Eğitim-Öğretim yılında ilk ve ortaokulda geçtiğimiz yıl kademeli olarak başlayan öğretim programlarındaki değişiklikler tüm sınıfları kapsayacak şekilde uygulanacaktır. Yeni öğretim programının kapsamını tüm incelikleri ile değerlendirdik. Nitelikli kadromuzun güvenli ellerinde, teknolojinin tüm olanaklarının eğitim- öğretimin hizmetine sunulduğu güçlü bir okul ikliminde öğrencilerimizin okul yaşamlarının kusursuz olmasını sağlayacak stratejilerimizi belirledik ve hedeflerimizi tam olarak gerçekleştirdik.

Ulusal program değişikliğinin yanı sıra FMV Işık Okullarının tüm kampüslerinde IB PYP (International Baccalaurete Primary Years Programme / Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı) süreci içine girdik. PYP, 3 ila 12 yaşları arasındaki öğrenciler için tasarlanmıştır. Çocukların hem sınıfta hem de dış dünyada araştıran-sorgulayan bireyler olarak gelişmelerine odaklanır. Küresel öneme sahip altı disiplinler üstü temanın yönlendirdiği, altı alandan türetilen bilgi ve becerilerin yanı sıra, sorgulamaya güçlü bir vurgu yapan disiplinler üstü becerilerin kullanılmasıyla keşfedilen bir çerçevedir.

Bu altı temanın etrafında gelişen fikirler okulun ötesindeki dünyayla ilgili olduğu için, öğrenciler bunların alakasını görürler ve bunlarla ilgi çekici ve meydan okuyucu bir şekilde bağlantı kurarlar. Bu şekilde öğrenen öğrenciler, öğrenenler olarak rolleri ve sorumlulukları hakkında dönüşümlü düşünmeye başlarlar ve eğitimlerine etkin şekilde yoğunlaşırlar. Tüm öğrenciler bir sorgulama ünitesinin onları önemli bir fikre dair derinlemesine araştırma yapmaya ittiğini fark edecekler ve öğretmen de onların fikirleri ne kadar iyi anladığına dair kanıt toplayacaktır. Kendi kendilerine ve gruplar hâlinde olmak üzere öğrenme sırasında onlar için en faydalı olacak şekilde çalışabilmeyi bekleyecekler.

Bu öğretim yılında okulumuzun teknolojik altyapı da yenilendi. Tüm sınıflarımıza aktif ekranlar takıldı. Hem bilgisayar hem de akıllı tahta işlevi gören bu teknolojik donanım ile masa üstlerindeki bilgisayarlar, tavanlardan sarkan projektörler ortadan kalktı. Sınıf tahtaları bu teknolojiye uygun tasarımlar ile yenilendi.

2017- 2018 Eğitim-Öğretim yılında yaptığımız çalışmalarla okullarımızı oldukları seviyeden daha yukarılara taşımak için çalıştık. Öğrencilerimizin özgür düşünen, yaratıcı, girişimci, ulusal değerlerine sahip çıkan, aynı zamanda bir dünya vatandaşı olabilecek bilgi ve kültür birikimine sahip, dürüst, duyarlı, saygılı, çalışkan olmayı her türlü önceliği gören "İYİ İNSAN" olarak yetişmelerini sağlayacak ulusal ve uluslararası pek çok projeyi yürüttük ve bu projelerde geldiğimiz aşamaları, öğretim yılı sonundaki akademik bültenimizde paylaştık.

Toplumsal konularda sorumluluk sahibi olmak, hizmetlerin insanların yaşamına kattığı güzellikleri gördüğümüz zaman daha değerli hale geliyor. Öğrencilerimizin yürüttüğü tüm projeler çevreye ve topluma büyük katkı sağlayan projelerdi ve bu yapılanlar bize sadece ilk adımları attığımızı gösterdi.

Bu öğretim yılında da geçen yıl sürdürdüğümüz "Engel-Sizsiniz" ve "Eko- Okul" projelerimizi daha geniş kapsamlı çalışmalarla destekleyerek sürdüreceğiz. 2012 yılından beri sürdürdüğümüz " Sağlıklı Beslenelim" projemiz de yine aktif çalışmalarla öğrencilerimizin yaşamlarının içinde yer alacak.

Geçtiğimiz yıl boyunca, öğrencilerimiz birçok ulusal, uluslararası proje yarışmalarına katıldılar. Dereceler, ödüller kazandılar. Akademik başarı ile bunları perçinlediler. Onlarla gurur duyduk, duymaya da devam edeceğiz ve bu eğitim-öğretim yılının da böyle başarılara sahne olacağına eminiz.

Bültenimizde yer alan, öğrencilerimizin bu eğitim-öğretim yılına hazır başlamalarını ve yarıyıl boyunca nelerden sorumlu olacaklarını belirttiğimiz açıklamalarımızı dikkate alacağınızı umar; güzel, mutlu ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmenizi dilerim.

Saygı ve Sevgilerimle,

N. Didem ŞİRANUR