Okul Müdüründen

Sayın Velimiz,

Sevgili Öğrencilerimiz,

131 yıllık tarihiyle eğitim dünyasında birçok ilke imza atmış, öncülük yapmış, aydın, akılcı, çağdaş öğretim anlayışı ile bu vizyonunu sürdüren Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin ışığında ilerlemeye devam etmektedir.

Öğrencilerimizin; özgür düşünen, yaratıcı, girişimci, ulusal değerlerine sahip çıkan, evrensel bilgi ve kültür birikimine sahip, dürüst, duyarlı, saygılı, çalışkan bireyler olmaları için tüm bilgi, birikim ve deneyimlerimizi seferber etmekteyiz.

Çağın gerekleri ve fırsatları doğrultusunda öğrencilerimizi dünya vatandaşı olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda 2009 yılından bu yana Uluslararası Okullar Birliği (CIS - Council Of International Schools) üyesi olan okulumuz, uluslararası standartlarda eğitim-öğretim çalışmalarını sürdürmektedir. İngilizce öğretimi yanında ikinci yabancı dil öğretimine de büyük önem verilmektedir.

Farklılıklara saygılı, bilimsel düşünebilen, araştırmayı seven, sanatsever, meraklı çocuklarımız, her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok ulusal ve uluslararası projede, çalışmada yer alacaklar. Öğrencilerimiz bu alanlardaki tecrübelerini arttıracak, özgüvenlerini geliştirecek ve ekip olmanın gücünü hissedecekler.

Her bireyin kendi gelişimi içinde başarılı olacağına olan inancımızla öğrencilerimizi yarıştırmadan, yeteneklerinin de gelişmesine izin vererek, nitelikli kadromuzun güvenli ellerinde, teknolojinin tüm olanaklarının eğitim- öğretimin hizmetine sunulduğu güçlü bir okul ikliminde, üst eğitim kurumlarına hazırlamaya devam ediyoruz.

Ülkemizin ve bizlerin geleceği olan çocuklarımızın "Işıklı" bir genç olması için emek verebilmenin mutluluğu ile 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının sağlık, başarı ve huzur dolu geçmesini dilerim.

N. Didem ŞIRANUR

FMV Özel Ayazağa  Işık İlkokulu - Ortaokulu Müdürü