Zagreb Debate Tournament

15-18 Aralık 2016 tarihlerinde okulumuzun İngilizce Münazara Takımları Hırvatistan'ın Zagreb kentinde düzenlenen Avrupa'nın en büyük münazara turnuvası olan Uluslararası Dünya Okulları Münazara Turnuvası'na katılmışlardır. Turnuvaya 80 ülkeden 95 takım katılmıştır. Turnuva öncesinde gönderilen iki konuya gitmeden önce okul sonrasında okulda kalarak özveriyle hazırlanmış olan öğrencilerimiz kulüp saatlerinde münazara yaparak pratik yapmışlardır. Turnuvada öğrencilerimiz ayrıca kendilerine sonradan verilen konulara belirli bir süre içerisinde hazırlanarak da maç yapmışlardır. Turnuva süresince okulumuzun iki münazara takımı ayrı ayrı altışar münazara maçı yapmışlar, bu maçlardan toplamda üçünü kazanmışlardır. Öğrencilerimiz yaptıkları maçlar sırasında ve sonrasında münazara hakemlerinden aldıkları dönütlerle fikir yürütme, problem çözme, münazara yapma ve İngilizceyi profesyonel bir ortamda konuşma yapma becerilerini uluslararası bir platformda denemiş, pekiştirmiş ve geliştirmişlerdir. Final maçında Amerika ve Slovenya takımları karşı karşıya gelmiş ve bizim öğrencilerimizin de münazara yaptıkları konu olan feminizm konusunda maç yapmışlardır. Slovenya takımı münazaranın kazananı olmuştur. Öğrencilerimiz ayrıca Kültür Gecesi etkinliğinde kendi ülkelerini tanıtan etkinlikler yaparak diğer ülkelerden gelen öğrencilerle paylaşım yapmışlardır. Öğrencilerimizin hem münazara hem de sosyal ve kültürel becerilerini geliştirmelerini sağlayan çok verimli ve keyifli bir gezi olmuştur.