10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA HAFTASI TÖREN PROGRAMI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 79'uncu yıl dönümünde O'na minnetimizi sunmak, değerli fikirlerini anmak için 10 Kasım töreninde bir araya geldik. Bugünün, acılarımızı umuda dönüştüren yanı,  "Beden Atatürk'ü" kaybederken "Düşünce Atatürk'e" kavuşmuş olmamızdır.

Ata'mızın da dediği gibi "Yetişecek yeni kuşaklar, geçmişi unutacak kadar hafızasız, geleceği tasarlayamayacak kadar hayalsiz olmayacaklardır." Gün, artık onu özlediğimizi haykırdığımız gün değil, Atatürk'ün düşüncelerine dair kararlarımızı gözden geçirme, vazifelerimizi kontrol etme, kendimize ve milletimize hesap verme günüdür.

Bu ülküden hareketle hazırladığımız törende okul koromuz, Ata'mızı anımsatan şarkılardan bir dinleti sundu. Kampüs Müdürümüz Sayın Hakan KULABER, Ata'mızın 20. yy. liderleri arasındaki değerini ve bu değerin bugünkü geçerliliğini anlatan konuşması ile günün anlam ve önemini belirtti. Ardından "Bir Adam Düşünün" adlı kısa film ve lise öğrencilerimizden oluşan "Doğrusunu Biliyoruz" adlı söz korosunu dinledik. Lise Öğrencimiz Ahmet Mete Coşkun " Ben Mustafa Kemal'im" adlı şiiri seslendirdi. Lise öğrencilerimizin hazırladığı " Atatürk'e Dünyada Verilen Değer" başlıklı röportaj videosu, Ata'mızın tüm dünyaca bilinen değerini bizlere bir kez daha hatırlattı. 6. sınıf öğrencilerimizden Ela Özcan'ın "Ata'ya Mektup" adlı konuşması geleceğe dair umut uyandırırken lise öğrencilerimizden Gizem Görmüş'ün solo olarak seslendirdiği "Bülbülüm Altın Kafeste" adlı şarkı ile törenimizi sonlandırdık.

Onu özlüyoruz. Aslında onu hiç görmedik, yüz yüze gelmedik ama onu tanıyoruz. Sesini cızırtılı bantlardan dinledik. Hep siyah beyaz filmlerde gördük yüzünü, çelik bakışlarını şiirlerde okuduk. Onu yaşıyoruz. Özlü sözlerini okuduk köşe başlarında. Adını, her sabah okul sıralarında andık. Şimdi 79 yıl sonra onunla son yolculuğa çıkıyoruz. Bir kez daha onun geçtiği yollardan geçiyoruz, yollarda bıraktığı anıların izini sürüyoruz, onu arıyoruz.

"Büyük Ölülere Matem Gerekmez. Fikirlerine Bağlılık Gerekir."

M. Kemal Atatürk