Yurtdışı İşbirlikleri

Yıllarca bizleri okul içi ve okul dışı etkinlik ve törenlerde güzel sesleriyle onurlandıran okul koromuz bu yıl 1-4 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın önemli kültür merkezlerinden Barselona'da düzenlenen ve Avrupa'nın en önemli festivalleri arasında kabul edilen 3.Uluslararası Costa Barselona Müzik Festivali'ne katılacaktır. Birçok ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan festivalde öğrencilerimiz kuşkusuz müzik açısından benzersiz bir deneyim elde ederken ufuklarını da genişletme olanağı bulacaklar. Koromuz, Barselona'daki festivalde klasik koral eserlerin yanı sıra Türk ezgilerinden örnekler de sergileyecekler. Kültürel mirasının ve sanat etkinliklerinin yoğun olan bu şehirde festival dışındaki zaman için kültür sanat gezileri de planlanmıştır.

İlkokulumuz 3. ve 4. sınıflarından yedi öğrenciden oluşan takımımız Türkiye'e düzenlenen DI turnuvasında SCIENCE kategorisinde 4 takım arasından Asya Bölgesi 1. si olmuş ve Avrupa Bölgesi finaline katılma hakkı kazanmıştır. Robert Kolej'de gerçekleşen DI Avrupa Bölgesi finalinde takımımız okulumuzu başarı ile temsil ederek Türkiye 1. si olmuştur. Türkiye birincisi olan takımımız 20-27 Mayıs tarihleri arasında öğretmenlerimiz Tuba Durucu ve Büşra Akça rehberliğinde 6 öğrenci Amerika Bileşik Devletleri, Knoxwille Tenessee'de gerçekleşen Global Finals'a katılmış ve okulumuzu başarıyla temsil etmiştir.

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinden oluşan "Around the World" isimli bir sosyal etkinlik kulübü kurmuştur. Kulüp, öğrencilerin diğer kültürleri tanımasını amaçlamış ve bu amaçla aktiviteler hazırlamıştır. Bu yıl kulüp öğrencileri Goa, Afrika'da bulunan bir okulla düzenli aralıklar ile skype görüşmeleri yapmış ve birbirlerine kültürleriyle ilgili sorular sorup cevaplamışlardır.