Okul Müdüründen

Sayın Veliler ve Sevgili Öğrencilerim,

130 yıldır yanan eğitim meşalemizi büyük bir gururla 131.yıla taşırken; yeni bir eğitim öğretim yılını daha Işıklı gençlerimizle karşılamanın mutluluğu ve heyecanı içindeyim.

1885 yılından günümüze kadar toplumu aydınlatarak modern eğitimin öncüsü olmuş Atatürkçü ve laik okulumuz, bundan sonra da bu misyonunu Cumhuriyetimizin vazgeçilmez temel ilke ve prensipleri içerisinde devam ettirecektir. Işıklı eğitimciler olarak bizler öncelikle öğrencilerimizin tarihi bilince sahip, kültürel değerlerinin farkında ve uluslararası vizyona sahip bireyler olmaları için uğraşıyoruz. Çünkü biliyoruz ki tarihi bilince sahip olan ve kültürel değerlerinin farkında olan bireyler ancak uluslararası platformda yer alabiliyorlar.

Kendini tanımanın, yaşadığı toplumu tanımanın, kişisel değerlere sahip bireyler olmanın, insanı insan yapan en önemli unsur ve fark yaratabilmede temel beceriler olduğunu düşünüyoruz. Öğrencilerimizin ise sorumluluklarının bilincinde, yaşadıklarının ve kararlarının sorumluluğunu taşıyan; teknolojinin esiri değil efendisi olabilen, eleştirmekle yetinmeyip çözüm üretebilen, hoşgörülü ve saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir nesil olarak mezun olmalarını hedefliyoruz. Ne mutlu bizlere ki 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı'nda da tüm hedeflerimiz doğrultusunda öğrencilerimizi akademik ve sosyal yönden güçlü, kendinden emin bireyler olarak mezun ettik.

Sevgili Öğrencilerim,

Sürdürdüğümüz hayatı anlamlı kılmak, anlamlı yaşamak bizlerin elindedir. Hayatı anlamlı yaşamak için ise:

• Öncelikle heyecan duymalı,

• Planlı olmalı,

• Evrensel değerlere sahip ve görüş sahibi olmalı,

• İç disipline sahip olmalı,

• Hoşgörülü ve saygılı olmalı,

• Tüm yaşama karşı sevgi dolu ve olumlu bir bakış içinde olmalıyız.

Sıralamanın rahat; ancak oluşturmanın oldukça güç olduğu tüm bu özellikleri düşündüğümüzde, bu özelliklerin tümünün aslında insanca yaşamın gerekleri olduğunu görürüz. Hayatta pes etmek ve bırakmak en kolay yoldur, bu yolu tercih etmeyeceğinizi biliyorum. Ve inanmanın, çok büyük, çok güçlü bir sözcük olduğunu; insanın öncelikle kendisine inanması gereğinin altını çizmek istiyorum.

Unutmamalısınız ki "imkânsıza ulaşmanın tek yolu, onun mümkün olduğuna inanmaktır." Daha barışçıl daha yaşanabilir bir dünya yaratmak için birlikte olduğumuz bu yolda, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, sağlıklı, huzur dolu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmeyi diliyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum.

Saygılarımla,

Hakan KULABER