Okul Müdüründen

Sevgili Öğrencilerim,

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılını sizlerle birlikte karşılıyor olmanın mutluluğu ve heyecanı içindeyim. Mesleğinde 23.yılına başlayan bir eğitimci olarak her yeni yılda aynı heyecanı içimde taşırken bu sene daha farklı bir heyecan yaşadığımı belirtmek istiyorum. FMV Özel Işık Okulları İngilizce Öğretmeni, Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı, IB Koordinatörlüğü görevleri sonrasında bu sene okul müdürü olarak sizlerle birlikte olmanın gururu içindeyim. Eğitim yolunda taşımış olduğum tüm bu unvanlardan ve elbette okul müdürü olarak bu ailede yer almaktan gurur duymaktayım; ancak beni sabahları okulumun ya da sınıfımın kapısından içeri mutlulukla sokan asıl gurur, mesleğim yani "öğretmenlik"tir.

Değerli Öğrencilerim,

Öğretmenlik bilginin tek sahibi olan bireylerin, bilmeyenlere mutlak bir otorite olarak aktarımda bulunduğu bir meslek değildir. Sizlerle beraber öğrenen olmanın, sizlere soru sormanın çoğu zaman cevaplardan daha önemli olduğunu düşünüyor; sizlere ilham vermeye çalışan bir dost olmayı ve öğrenme maceralarında öğrencilerle beraber yürümeyi çok önemsiyorum. Bu inanç ve düşüncelerle,  132 yıllık Vakfımızın çatısı altında bu değerli yolculuğa bir kez daha hep birlikte; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, idarecilerimiz ve tüm destek personelimizle güvenle çıkmaktayız.

Ailemiz her yeni eğitim-öğretim yılında daha da genişlemektedir. Aramıza yeni katılan tüm öğrencilerimizi ayrıca kutlamak,  Işık Ailesine "hoş geldiniz" seslenişinde bulunmak istiyorum. Onlar, uzun ve zorlu bir sınav sürecini başarıyla geçirdiler.  Kararlılıklarını sürdürerek pes etmeden çalıştılar. Onlarla birlikte ve beraberce birbirimizi daha ileriye taşıyacağımızdan şüphem yoktur.

Değerli Mezunlarımız,

Işık kültürüyle, bu ailede edinmiş olduğunuz değerlerle geleceğimizi aydınlatacağınıza bizler daima inandık. Sizler de yaşamınızdaki bu özel ve anlamlı süreci başarıyla tamamlayarak bizleri gururlandırdınız. Yurt içi üniversitelere yerleşen öğrencilerimiz, yeni oluşan ve kısa sürede değişime uğrayan bir sistemle mücadele ettiler. Pes etmeden çalışmanın yanında büyük bir olgunluk göstererek başarılı bir kriz yönetimi sergilediler. Yurt dışı üniversitelere giden tüm öğrencilerimiz,  yerleştikleri üniversitelerde dünya sıralamasında ilk 15, ilk 20 ve ilk 50'nin içinde yer almışlardır.  Gerek ulusal gerekse uluslararası platformda tüm mezun öğrencilerimiz, aldıkları puanlar ve yerleştikleri üniversitelerle göğsümüzü kabartmışlardır. Hepsini yürekten kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Sevgili Işıklılar,

Bu yolculuk içinde bulunduğumuz zamanda belki önceki tüm yolculuklarımızdan da daha önemli. Hep beraber ileriyi, çağdaş yaşamı, aydınlığı, diğerlerinin de farklılıklarına rağmen haklı olabileceklerini kabul edebileceğimiz, evrensel saygı ve hoşgörüye ve barışı hedefleyen bir yolculuk yapmalıyız. Böyle bir yolculuk günümüzde daha zor ve çevremize, dünyamıza, değişen politikalara, küresel sorunlara, ekonomik daralmalara baktığımız zaman kaygılanmamak elbette kolay değil. Ama zaman, kaygılarımızın kendimizi gerçekleştirmemize engel olmasına izin verebileceğimiz bir zaman değil. Tam aksine bugün Işık Ailesinde bulunan herkesin başını dik tutup derin bir nefes alması ve şimdi, şu anda, her zaman olduğundan fazla çalışmaya, hedef belirlemeye ve hedefi için pes etmeden, yılmadan tüm engellere rağmen çalışmaya devam etmesi gerekiyor.

Tarihe baktığımızda engellerin insanoğlu için her zaman var olduğunu görürüz. Ama biz, bu engelleri aşabilecek güçte bir toplumuz. Bu ve benzeri engelleri ulus olarak daha önce de aştık. Bizler imkânsız şartlar altında dahi kendine büyük hedefler koyan, asla pes etmeyen eşsiz bir liderin Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatları olarak bu güce sahip olduğumuzun bilincinde olmalı ve her koşulda bu gücü sergilemeye hazır bulunmalıyız. O'nun modern Türk Cumhuriyeti'ni hayal ettiği dönemde 600 yıllık bir imparatorluk tüm değerleriyle, tüm kurumlarıyla çöküyordu. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bize verdiği bu ilhamı hiçbir şart altında unutmamalı, engel gibi gördüğümüz her şeyi fırsata çevirmeye çalışmalıyız.

Sevgili Erenköy Işıklılar,

Öğrenme yolculuğunda daima beraber olduğumuzu unutmayınız. Okul müdürünüz olarak ben, yönetici arkadaşlarım, tüm öğretmenleriniz ve değerli aileleriniz bu yolculukta sizlerle beraber yan yana, omuz omuza yürümekteyiz. Unutmamalısınız ki tek başına yürüyenler belki daha hızlı gidebilirler ama dostlarıyla beraber yürüyenler çok daha uzağa giderler.

İlerideki o aydınlık, başarılı ve mutlu günlere varacağımıza inancım tamdır. Sizleri bu duygu ve düşüncelerle, yürekten bir sevgiyle ayrı ayrı kucaklıyor; sağlık, mutluluk ve başarılı bir dönem daha geçirmeyi diliyorum.

Saygılarımla,

Müge YALIM ALPAN