Okul Yaşamı

• Kız ve erkek öğrencilerin okul üniforması alternatifleri ile sunulmuş kıyafetler ve   siyah/kahverengi/ gri/ lacivert (koyu renkte olmak koşuluyla) ayakkabı giymeleri gerekmektedir.
  • Çarşamba günleri okulumuzda serbest kıyafet uygulaması vardır. Öğrencilerimiz okul ortamına yakışmayacak her türlü dekolte , transparan, yırtık ve düzgün olmayan giysileri giymekten sakınmalıdırlar.
  • Kılık kıyafet konusunda kurallara uymayan öğrencilerimiz öncelikle uyarılırlar. Uyarı ve hatırlatmalara rağmen kıyafet konusunda kurallara uymayan öğrencilerin durumları disiplin kurulunda değerlendirilir.

Öğrencilere ait üniforma satışı İlköğretim C Blok girişinde yer alan IŞIK BUTİK te yıl boyunca yapılacaktır.

Işık butik çalışma saatleri ve telefon numarası aşağıdaki gibidir.

Hafta içi  açılış 09:00- kapanış 16:45

Cumartesi açılış 10:00-kapanış 14:30

Öğlen tatili 12:00-13:00

Dahili tel: 3341

Okulumuzda öğrencilerimiz acil durumlarda okul telefonlarını kullanabilirler. Bu nedenle öğrencilerimizin okula cep telefonlarını getirmelerini tavsiye etmemekteyiz.

Ders sırasında yanında cep telefonu bulunan veya kullanan öğrencilerin cihazları, ders öğretmeni tarafından alınır ve müdür yardımcısına verilir. Öğrenci velisi, okula davet edilerek telefon teslim edilir. Davranışın tekrarlaması durumunda ise durum disiplin kurulunca değerlendirilir.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 'ne göre; okula devam zorunludur, bu çerçevede zorunlu haller dışında devamsızlık yapılmaması çok önemlidir.
  • Öğrencinin, okula gelemediği zamanlarda özrünü, özrün bitiminden en geç 5 iş günü içerisinde yazılı olarak okul idaresine bildirilmesi gerekmektedir.
  • Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır.
  • Devamsızlık yapılan günlerin sınav tarihine rastlaması durumunda rahatsızlığınızı hastaneden alınacak doktor raporu ile 5 iş günü içinde belgelendirmeniz telafi sınavına alınabilmeniz için gereklidir. Telafi sınavı tek defaya mahsus yapılacaktır. Belgelerinizin asıllarını ilgili Müdür Yardımcısına iletmeniz ve konu ile ilgili ders öğretmeninizi bilgilendirmeniz gereklidir.
  • Telafi sınavı sürecini takip etmek sizlerin sorumluluğunuzdadır.

Geç Kalma
Tüm öğrencilerimizin her derse ve etkinliğe katılımı zorunludur.

• Öğrenci okula geldiği halde özürsüz olarak derslere, uygulamalara, törenlere ve diğer sosyal etkinliklere mazeretsiz olarak katılmaz, geç katılır veya erken ayrılır ise bu durum  "Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliğinin Disiplin bölümü" çerçevesinde değerlendirilir.
  • Birinci ders saati dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.
  • Günlük toplam ders saatinin 2/3'ünden fazla (6 ders saati) derse gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün sayılır.