Okul Müdüründen

Sayın Veliler,

Sevgili Öğrenciler,

Eğitim geleneği 1885 yılında Selanik'te başlayan Işık Okulları ailesi, Ispartakule Kampüsü'nde yeni açılan lisesi ile eğitim öğretim yılına "merhaba" diyor.

"İlk günden 130 yaşında" olan FMV Ispartakule Işık Lisesi,  günümüzün en gelişmiş eğitim ve öğretim sistemlerini uygulayarak, insan haklarına saygılı, çağdaş, laik, demokrat, analitik düşünen, sorgulayan, araştıran nesiller yetiştirmeyi amaçlayan eğitim kadrosu ile 2016-2017 eğitim- öğretim yılına hazırdır.

Öğrencilerimize bireysel, ulusal ve evrensel değerleri, akademik bilgi ve becerileri çağdaş yaklaşımlarla kazandırmak; bunları kültür, sanat ve spor alanlarındaki çalışmalarla desteklemek ise, temel hedefimizdir.

FMV Ispartakule IŞIK Lisesi okul idaresi ve öğretmenleri olarak, öğrencilerimizin potansiyellerini en verimli şekilde sergileyebilecekleri bir eğitim atmosferi yaratmayı hedefliyoruz.

Amacımız, öğrencilerimizin açık fikirli, dengeli, topluma duyarlı ve eleştirel düşünebilen, Atatürk ilkelerini benimsemiş "İYİ İNSANLAR" olarak yetişmeleridir. Öğrencilerimizin, okulumuzun sunduğu ulusal ve uluslararası programlardan faydalanarak, iyi yurttaşlar ve aynı zamanda daha huzurlu bir dünya için çabalayan dünya vatandaşları olacaklarına inanıyoruz.

Bizler, Cumhuriyet'in ilanı ile ilk kez hazırlık sınıflarından itibaren yabancı dil eğitimi vermeye başlayan, Arapça ve Farsça dersleri yerine felsefe, sosyoloji, mantık, ticaret gibi dersleri müfredatına alan ve ilk defa cinsiyet farkı gözetmeden karma eğitim veren FMV Işık Okulları'nın en genç üyesi olmanın gururunu yaşamaktayız.

Her çocuğun ayrı bir değer olduğunun bilinciyle, ilk günden 130 yaşında olan lisemizde eğitim alan her öğrencinin potansiyelini en verimli şekilde sergileyebileceği bir eğitim atmosferi yaratmayı ve öğrencilerimizin kendi başarı hikayelerini yazmalarını hedefliyoruz.

Yolumuzu aydınlatan IŞIK, Ulu Önderimiz Atatürk'tür.

Arzu ALTUNTAŞ
Okul Müdürü