FMV Işık Liseleri Kayıt

FMV Işık Liseleri 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Kayıtları

FMV Nişantaşı, Erenköy, Ayazağa, Ispartakule Işık Liseleri Kayıtları:

FMV Erenköy Işık Fen Lisesi-FMV Ayazağa Işık Fen Lisesi -FMV Ispartakule Işık Fen Lisesi Kayıtları:

Fen liselerimize MEB merkezi sınav ve kayıt takvimine göre öğrenci alınır.

Kurum içi öğrenci kayıtları;

Hazırlık sınıfına, FMV Işık Ortaokulu, FMV Ayazağa Işık Ortaokulu, FMV Erenköy Işık Ortaokulu ve FMV Ispartakule Işık Ortaokulu'ndan mezun olan öğrencilerin bu okulların bulunduğu kampüsteki liselerin hazırlık sınıflarına; ortaokulların 5, 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasına göre her yıl okul yönetimince belirlenen taban puan dikkate alınarak öğrenci kaydı yapılır.

Işık Ortaokullarını bitirerek farklı kampüste yer alan Işık Liseleri'ne kayıt olmak isteyen öğrenciler, açıklanan taban puanın üzerinde olanlar, kontenjan açığına göre kayıt olabilirler.

Kurum dışı öğrenci kayıtları;

FMV Işık Ortaokulları dışında devlet ya da bir başka özel ortaokulu bitiren öğrencilerin kayıtları kontenjan ve MEB kayıt takvimine uygun olarak gerçekleştirilecektir.

Başarı Bursları;

Başarı bursları kontenjan dâhilinde ve ilan edilecek puan aralıklarına göre verilecektir.

Velilerin kayıt takvimi sürecinde burs kontenjanı için okul yönetimi ile iletişime geçerek günlük takip etmeleri gerekir.

Önemli Açıklama:

Başarı burslarında öncelik kontenjan dâhilinde kurum içi öğrencilere verilir.

Başarı bursları, "FMV Işık Okulları Ücretsiz Okuma ve Burs Prosedürü'nde" belirtilen şartların yerine getirilmesine bağlı olarak, lise eğitimi süresince devam eder.