RESİM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ VE SERGİ

FEYZİYE MEKTEPLERİ VAKFI ÖZEL AYAZAĞA IŞIK İLKÖĞRETİM KURUMU, IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNİN KATKILARIYLA İSTANBUL İLİ AVRUPA YAKASI RESMÎ VE ÖZEL ANAOKULLARI İLE İLKÖĞRETİM KURUMU 1. SINIF ÖĞRENCİLERİ ARASINDA DÜZENLEDİĞİ RESİM YARIŞMASIYLA 11 YILDIR SANATSAL ALANDA YETENEKLİ OLAN ÇOCUKLARIMIZI KEŞFEDİYOR VE BU ALANDAKİ ÇALIŞMALARA DESTEK OLUYUR.

Feyziye Mektepleri Vakfı Özel Ayazağa Işık İlköğretim Kurumu olarak Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin katkılarıyla yeni yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen İstanbul İli Avrupa Yakası Resmî ve Özel Anaokulları ile İlköğretim Kurumu 1. Sınıf Öğrencileri Arası 11.Resim Yarışması sonuçlandı.

Düzenlediğimiz resim yarışmasına,

• 5 yaş grubunda 30 okuldan 185 öğrenci eseri,

• 6 yaş grubundan 17 okuldan 68 öğrenci eseri,

• 1.Sınıflardan 32 okuldan 155 öğrenci eseri katıldı.

Eserler, 10 Aralık 2016'da toplanan seçici kurul tarafından tek tek değerlendirildi ve uygun bulunanlar sergilenmek amacıyla düzenlendi.

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi, Ressam, Prof. Dr. Sayın İsmail AVCI; Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi, Ressam, Prof. Dr. Sayın Basri ERDEM; Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi, Ressam, Prof. Dr. Sayın İsa BAŞLIOĞLU; Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği İkinci Başkanı Sayın Bahri GENÇ; Ressam Sayın Hüseyin DÜZGÜN; yarışmamıza sponsor olarak destek veren ESMO AŞ Eğitim-Tasarım Bölüm Şefi Sayın Tülay ASLAN; FMV Ayazağa Işık İlköğretim Kurumu Görsel Sanatlar Zümre Başkanı, Ressam Sayın Fehim GÜLER ve FMV Ayazağa Işık Anaokulu Öğretmeni Sayın Gonca ÇETİNKAYA'dan oluşan seçici kurul üyelerimiz birbirinden güzel bu eserleri sınıflarken çok zorluk çektiler ve emek harcadılar.

17 Aralık 2016 Cumartesi günü düzenlenen ödül töreninde daha önce de duyurulduğu gibi her kategoride üç eşit başarı ödülü almaya hak kazanan öğrencilerimize bisiklet ve Pebeo resim çantası; her kategoride on öğrenciye mansiyon ödülü olarak Pebeo resim çantası hediye edildi.

Seçici Kurul üyelerimiz ve ESMO AŞ temsilcimiz, resimlerin nitelikli, özenli çalışmaların ürünü olduğunu gördüler ve 5 ve 6 yaş grubundan iki; 1. sınıf grubundan bir öğrenciye ayrı bir derecelendirme daha yaparak ESMO AŞ Özel Ödülü başlığı altında Pebeo resim çantası vermeye karar verdiler.