Aşiyan Müzesi Gezisi

FMV Özel Erenköy Işık Lisesi ve Fen Lisesi Edebiyat - Sosyal Bilimler Bölümü olarak 2017-2018 öğretim yılı için dönem başında 11. Sınıf Türk edebiyatı dersi yıllık planına koyduğumuz Aşiyan Müzesi gezisi 10 Nisan 2018 Salı günü düzenlenmiştir.

Düzenlenen gezide, Servet-i Fünûn Dönemi Edebiyatı ve bu edebiyatın önemli şairi Tevfik Fikret hakkında derste edinilen bilgiler görsellikle pekiştirilmiştir. Tevfik Fikret'in projesini kendisinin hazırladığı ve yuva anlamına gelen "Aşiyan" adını verdiği bu evde öğrencilerimiz büyük şair Tevfik Fikret'in ressam yönüne tanık olma fırsatını da elde etmişlerdir. Değerli edebiyatçılarımız Abdülhak Hamit Tarhan ve Şair Nigar Hanım adına düzenlenen odaları ve Edebiyat-ı Cedide salonunu görmek o dönem yaşamına ayna tutmak adına çok etkili olmuştur.

Bu gezide öğrencilerimizin keyif aldıkları ve gezinin amacına uygun olarak dersin kazanımlarını olumlu desteklediği gözlemlenmiştir.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün düşünce yapısının oluşumunda fikirleriyle ona ışık tutan Tevfik Fikret'i saygıyla anıyoruz.

"Kimseden ümmid-i feyz etmem, dilenmem perr ü bal

Kendi cevvim, kendi eflâkimde kendim tâirim,

İnhinâ tavk-ı esâretten girandır boynuma;

Fikri hür, irfanı hür, vicdânı hür bir şâirim."

Tevfik FİKRET