Okul Müdüründen

Sayın Velilerimiz,

Eğitim; uygarlığın başlangıcıdır, ruhların karanlık bir dünyadan sıyrılarak ışığa kavuşması, gözlerin aydınlık ve berrak ufuklara açılması, düş gücünün en güzel hayaller ve ilhamlarla dolması, düşüncenin en doğru yolda gelişmesidir.

Dünyadaki pek çok kötülüğün cehaletten, bilgisizlikten geldiğini; bu tür insanların kendi yanlış doğrularından kendilerine bir ağ ördüğünü, eğer o ağı yok etmezsek bunun ülkemiz için felaket olacağını gören Atatürk bu konuda çok ciddi bir eğitim seferberliği başlatmıştır. Çünkü o; eğitimin, bilimin, fenin sayesinde dünyada ne gelişmeler kaydedildiğini, ne başarılar kazanıldığını, ne buluşlar icat edildiğini ilk fark edendir.   Bizleri ulus olarak bu ışıklı eğitim yoluna yönlendiren, yolumuzu aydınlatan mükemmel insan başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığıyla yolumuzda emin adımlarla yürümekteyiz. Işık Okulları, kuruluşundan bu yana Atatürk'ten aldığı güç ve ilhamla nice Atatürkçü gençler yetiştirirken her türlü karanlık düşüncenin karşısında da asla pes etmemiş, rotasını daima çağdaşlık ve cumhuriyeti korumaya yönlendirmiştir.

Sevgili Çocuklar!

Sizler toplumların huzurunu sağlamanın, cehaleti yok etmenin, yenilikçi ve demokratik bir toplum yaratma yolunun ancak toplumların iyi yetiştirilmiş bireylerince gerçekleştirilebileceğine; bu nedenle de insanlık için atılabilecek en önemli adımın  "eğitim" olduğuna inanan bir kurumun yapı taşlarısınız.

Ne kadar başarılı olursak olalım, ne kadar çok şeye sahip olursak olalım, önemli olan hayatımızı anlamlı yaşamaktır. İşte bu hedefle hareket etmek, insanın insan olma özelliğidir, erdemidir, duyarlılığıdır. İnanıyorum ki sizler de bu çarkın içinde yer alacak, insanlık yarışında iyi bir hizmet sunacaksınız. Hedeflerimize ulaşma noktasında bize güç veren; 128 yıllık bir eğitim ailesinin fertleri olarak her zaman desteklerini aldığımız Feyziye Mektepleri Vakfının sayın yöneticilerinin de değerli katkılarıyla bizleri günümüze getiren geleneklerimiz ve okul öncesinden başlayarak tüm ilköğretim ve lise boyunca "iyi insan yetiştirme" ilkemizdir.

Hepinize bu ilim ve irfan yuvasında sunulacak çağdaş eğitimde başarı ve mutluluk diliyorum.

Saygılarımla,

Ergun KARAHASANOĞLU