Okul Gündemi

FMV Özel Işık Lisesi-Okul Gündemi

Kasım 2018

Atatürk der ki:

''Her şeye rağmen muhakkak bir ışığa doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki sonsuz sevgim değil; bugünün karanlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik görmemdir''.

Sayın Veliler,
Sevgili Öğrencilerim,

Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları ve kutlamaları ile başladığımız etkinliklerimize, Büyük Önder Atatürk'ü minnet ve hüzünle anacağımız 10 Kasım haftasında da devam edeceğiz. 95 yıllık bir çağdaşlaşma serüvenini başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, tüm emeği geçenleri ve yakın tarihimizi de hatırlayarak bir kez daha gözden geçireceğiz. O'nu unutmadık, unutmayacağız.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle FMV Özel Işık Lisesi olarak ilk defa kutlamaya başladığımız "Mol Günü" etkinlikleri kapsamında 23.10.2018 Salı günü Polimer kimyası alanında yaptığı evrensel düzeydeki çalışmalarıyla tanınan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Yağcı'yı öğrencilerimiz ile bir araya getirdik. Kasım ayının ilk haftasında da Atatürk'ü Anma Haftası etkinlikleri çerçevesinde akademisyen tarihçi Prof. Dr. Asım KARAÖMERLİOĞLU ve ünlü çevirmen, yazar Kıvanç KOÇAK ile birer söyleşi gerçekleştireceğiz.

Önümüzdeki hafta 10 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 09.05'te Türkiye Cumhuriyeti'nin ölümsüz lideri, Büyük Önder Atatürk'ü özlem ve minnetle anacağız. Anma törenimize tüm velilerimizi bekliyoruz.

Kasım ayı içerisinde bir grup öğrencimiz CERN ziyareti için İsviçre'ye, bir grup öğrencimiz Yerinde Felsefe Projesi Efes-Çeşme-Milet Gezisine gideceklerdir. Sosyal Etkinlik Kulüpleri öğrencilerimizin bir bölümü ise Sakıp Sabancı Müzesi Gezisi, Maçka Parkı Gezisi, TOHUM Otizm Vakfı Sosyal Sorumluluk Gezisi, Piyer Loti Gezisi, Boğaziçi Üniversitesi Gezisi gibi gezileri gerçekleştireceklerdir. Öğrencilerimiz kasım ayı içerisinde "Üç Ada Üç Yazar" Belgeselinin gösterimi, URFODU Uluslararası Bilim Yarışması, Öğretmenler Günü Öğretmen-Öğrenci Voleybol Turnuvası, Bireysel Masa Tenisi Turnuvası gibi etkinliklerde de bulunacaklardır.

Değerli Öğrencilerim,

Eğitim-öğretimin başladığı ilk günden bugüne kadar geçen süre içinde öğrenilen bilgilerin ölçülmesi için ekim ayının son iki haftası içinde yaptığımız sınavlar sonrasında, 12- 16 Kasım haftasında çıkacağımız ara tatili hem dinlenmek hem de akademik eksikliklerin giderilmesi için bir fırsat olarak değerlendirmeniz uygun olacaktır.

Günlük ders tekrarı yapan öğrenciler için sınav dönemlerinin sorun olmaktan çıktığı bilinmekle birlikte, devamsızlık yapan ve öğrenilen konuları günlük tekrar etmeyen öğrenciler için sınav dönemleri sıkıntılı geçmektedir. Bu anlamda siz tüm öğrencilerimizin öğrenme heyecanını sürdürülebilir kılmak adına ders tekrarına önem vermeniz gerekmektedir. Öğrenci olmanın en önemli şartlarından biri olan merakın canlı tutulması, öğrenme sürecini de istendik ve keyifli hâle getirecektir. Bunun için öğrenciler olarak sizlerin bir şekilde kendi başlangıçlarını yaratması ve sürdürmesi beceri gerektirmektedir. Mutlu ve başarılı olabilmek için bu beceriye her zaman ihtiyaç duyacağınız kesindir. İçinde bulundukları şartlardan yakınmak yerine çözüm üreten kişiler, iş hayatında da özel hayatlarında da başarılı ve becerikli kişiler olarak adlandırılacaktır.

Sayın Velilerimiz,

8 haftalık eğitim-öğretim sürecinin değerlendirileceği genel veli öğretmen görüşmemiz 03 Kasım 2018 Cumartesi günü yapılacaktır. 12 Kasım Pazartesi günü girilecek olan ara tatil öncesinde öğrencilerin akademik başarılarının takip edilmesinin önemi büyük olduğundan tüm velilerimizin bu toplantıya katılımlarını bekliyoruz.

***Ekim 2018'de okulumuzda gerçekleştirilen etkinlikleri sayfanın devamında inceleyebilirsiniz.

Sevgi ve Saygılarımla,

Hakan KULABER
Okul Müdürü

Ekim 2018 gerçekleştirilen etkinlikleri pdf olarak indirmek için buraya tıklayınız.