Okul Müdüründen

Sayın Veliler,

Sevgili Öğrenciler,

2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı'na heyecan, umut ve güvenle başladık.  Öğrencilerimize mutlu bir ortam sağlamak ve onları çok yönlü yetiştirmek amacıyla teknik alt yapımız ve donanımımızda iyileştirmeler yaptık. Önceliğimiz sizleri yüksek akademik standartlarda ve ileri teknolojileri kullanarak yenilikçi, yaratıcı, araştırmacı, analitik düşünme ve güçlü yabancı dil becerileri ile donanmış olarak yetiştirmektir.

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı mezunlarımızın Yükseköğretime  Geçiş  ve Lisans Yerleştirme Sınavlarında elde ettikleri başarı, bu eğitim-öğretim yılında da artarak devam edecektir.

Feyziye Mektepleri Vakfı, 1885 yılından günümüze kadar, deneyimleri ve kazanımları ile çağdaş eğitimde birçok alanda öncü kurum olmuştur. Ülkemizin çağdaşlaşmasına 131 yıl boyunca büyük katkılarda  bulunmuş  olan Işık Okulları ailesinin bir üyesi olmanın ve  "Bu Okul Önce İyi İnsan Yetiştirir." misyonunun bilinci ve sorumluluğunu sizler de bizler gibi daima hissedeceksiniz. Önceliğimiz, öğrencilerimize mutlu olacakları ve gelişimlerini destekleyici bir ortam sağlamak ve onları "iyi bir dünya insanı" olarak yetiştirmektir.

Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş, demokratik, laik, ulusal değerleri ve evrenselleşmeyi önemseyen, yeniliklere ve sürekli gelişime açık bir anlayışla; öğrenci – veli – öğretmen dayanışmasının eğitimdeki önemini, daima ön planda tutmaktayız.

Öğrencilerimizin,  birer  "IŞIK" lı olmaları için, geleneklerimizi ve yıllardır sürdürdüğümüz yüksek değerleri paylaşmaktayız. Bilimsel yöntemleri kullanma becerileri ile donattığımız öğrencilerimizin; yapıcı iletişim biçimleri, çevre bilinci ve edindikleri yüksek standartlar ile ülkemiz ve dünyamızın ilerlemesine büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

Geçen yıl başlattığımız üniversiteye hazırlık takviye kurslarımız bu yıl da devam edecektir. Takviye kursları 12. sınıf öğrencilerimiz için cumartesi günleri 08.30-13.50 saatleri arasında yapılacaktır. Öğrencilerimizin üniversite sınavlarına etkili ve verimli bir şekilde hazırlanabilmeleri için okulumuz bu bağlamda çok önemli bir misyon üstlenmiştir. Eğitim kadromuzun bu misyonu en iyi şekilde yerine getireceğine; uzun soluklu çalışma gerektiren bu süreç sonunda öğrencilerimizin hedefledikleri üniversitelere yerleşeceklerine inancım tamdır.

Sizlere ve okulumuzun tüm çalışanlarına sağlıklı, huzur dolu ve başarılı bir eğitim yılı diliyorum.

Saygılarımla.

N.Naci ŞAHİN