Okul Müdüründen

Sevgili Öğrencilerim,

Yeni bir eğitim-öğretim yılında, yarınlarımızın teminatı ve Türkiye'nin aydınlık geleceği olan siz Işıklı gençlerimizi, büyük bir gurur ve mutlulukla karşılamanın heyecanı içindeyim.

Her yeni eğitim öğretim başlangıçlarında heyecan duyar ve mutlu olurum ancak bu sene daha da farklı bir heyecan içerisinde bulunmaktayım.

1 Eylül 2002 tarihinde Almanca Öğretmeni olarak katılmış olduğum Işık Ailesi'ndeki görevimi, 2004-2015 yılları arasında Ayazağa Işık Lisesi Müdür Yardımcısı, 2015-2018 yılları arasında ise FMV Özel Erenköy Işık Lisesi-Fen Lisesi ve Kampüs Müdürü olarak sürdürdüm. Bu büyük ve aydınlık ailenin içinde 16 yıldır yer almaktan, eğitim adına Atatürkçü aydın bir nesil yetiştirmek için çalışmaktan her zaman mutluluk duydum. Işık Ailesindeki yolculuğuma Işık Lisesi Müdürü olarak devam etmenin ve sizlere buradan hitap etmenin gururu içindeyim.

Eğitim-öğretim süreci içinde, Işık ailesinin en değerli bireyleri olan sizlerle zamanımızın büyük bir kısmını birlikte geçireceğiz. Bu süreci anlamlı kılabilmemiz; sizlerdeki çalışma ve başarma isteği, azmi ve bu doğrultuda göstereceğiniz çaba ile doğru orantılı olacaktır.

Siz öğrencilerimizin akademik ve sosyal alanda başarılı, güçlü bireyler olabilmeleri adına her yıl olduğu gibi bu eğitim-öğretim yılı için de birçok planlamalar yapılarak çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi. Her zaman ve her koşulda Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilimsel bakış açısına sahip, kişisel becerileri gelişmiş, donanımı yüksek bireyler olabilmeniz için yeni eğitim sistemlerini takip etmekte, bu konuda araştırmalar yapmakta ve uygun gördüklerimizi sistemimiz içine alarak sizlerle paylaşmaktayız.

1885 yılından günümüze kadar toplumu aydınlatarak modern eğitimin öncüsü olmuş Atatürkçü ve laik okulumuz, bundan sonra da bu misyonunu Cumhuriyetimizin vazgeçilmez temel ilke ve prensipleri içerisinde devam ettirecektir. Kendini tanımanın, yaşadığı toplumu tanımanın, kişisel değerlere sahip bireyler olmanın, insanı insan yapan en önemli unsur ve fark yaratabilmede temel beceriler olduğunu düşünmekteyiz. Siz Işıklı öğrencilerimizin ise sorumluluklarının bilincinde, yaşadıklarının ve kararlarının sorumluluğunu taşıyan; teknolojinin esiri değil efendisi olabilen, eleştirmekle yetinmeyip çözüm üretebilen, hoşgörülü ve saygılı, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı bir nesil olarak mezun olmalarını hedefliyoruz.

Değerli Öğrencilerim,

Bizler eğitimciler olarak her zaman sizler için en iyi ve doğru olanı arayıp bulma, her biriniz için bireysel olarak en uygun koşulları sağlama çabamızı büyük bir güçle sürdürmekteyiz. Sizlerin de kendinize ve ailenize karşı sorumluluklarınızı yerine getireceğinize, öğretmenlerinizden ve okulun olanaklarından etkin ve verimli şekilde faydalanacağınıza inancım sonsuzdur. Hayatınızda her zaman, önceliklerinizi iyi belirleyin ve zamanı iyi değerlendirin. Unutmayın ki kariyer süreci günümüzde iş yaşamında değil, okul sıralarında başlamaktadır. Başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmek için iyi bir planlamaya, disipline ve sürdürülebilir bir çalışma alışkanlığına sahip olmalısınız. Geri getirme imkanımızın olmadığı en önemli kavramın zaman kavramı olduğu gerçeğini unutmadan, hedefler belirleyeceğinize ve bu hedefler doğrultusunda durmaksızın, yorulmadan çalışacağınıza inanıyorum.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün "Tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak" sözünü hatırlatarak; Işık Kültürü'nden aldığınız değerleri, sizlere kazandırdığımız becerileri yaşamınız boyunca taşıyacağınıza ve büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda ilerleyeceğinize tüm kalbimle inanıyor, sağlıklı, huzur dolu ve yüksek başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.

Saygılarımla,

Hakan KULABER