Işıklılardan Yüzmede Türkiye Rekorları

FMV Işık İlköğretim Okulu Ayazağa Kampüsü yüzme takımı öğrencilerinin de katıldığı Milli Eğitim Bakanlığı Yıldızlar Yüzme Şampiyonası, dört  rekor ve 12 kategoride birincilik elde eden Işıklı öğrencilerin sevincine sahne oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 6-8 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği Yıldızlar Yüzme Şampiyonası'nda kızlar ve erkekler takımları kıyasıya yarıştı. 13-14 yaş grubunda düzenlenen yarışmalarda Işık Okulları öğrencilerinden Hazal Sarıkaya'nın 50 metre sırt (28 saniye 60 salise), 100 metre sırt (1 dakika 2 saniye 61 salise) ve 200 metre sırt (2 dakika 18 saniye 7 salise) olmak üzere toplam üç kategoride; Elif Nur Nas'ın ise 200 metre serbest yüzmede (2 dakika 8 saniye 25 salise) elde ettiği rekorlar, yüzme Takımı'nın başarılarına yenilerini ekledi. Şampiyonada  Işık İlköğretim Okulu Ayazağa kampüsü öğrencileri toplam 12 kategoride birincilik elde etti.

Işık İlköğretim Okulu Ayazağa kampüsü öğrencileri Hazal Sarıkaya, Elif Nur Nas, Kardelen Kova ve Beste Aslan'dan oluşan takım 4x100 metre karışık ve serbest yüzme kategorilerinde, Hazal Sarıkaya, Elif Nur Nas, Beste Aslan ve Zeynep Çam'dan oluşan takım ise 4x200 metre serbest yüzmede birinci oldu.

Aynı yarışmada Işık İlköğretim Okulu Ayazağa Kampüsü erkek yüzme takımı da takım sıralamasında ikinci olmuştur.