FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ORTAOKULU İSTANBUL İLİ ORTAOKULLAR ARASI 4. SOSYAL BİLİMLER PROJE YARIŞMASI

TEMA:
"Yenilenebilir Enerji ile Temiz Dünya"

AMAÇ:

• Öğrencilerin çağımızın en önemli tüketim maddelerinden biri olan enerji kaynaklarını öğrenmelerini sağlamak.

• Yenilenebilir enerji kaynaklarına dikkat çekerek, öğrencilerin yenilenemeyen enerji kaynaklarının kullanımının çevre ve insan sağlığına etkilerini fark etmelerini sağlamak.

• Enerji kaynaklarının daha verimli kullanılması konusuna dikkat çekmek.

• Öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgileri kullanabilmelerini ve pekiştirmelerini sağlamak.

• Öğrencilerimizin yaşadıkları mekana sahip çıkma bilincinin geliştirilmesini sağlamak.

• Sosyal Bilimler etkinlikleri çerçevesinde okullar, öğretmenler ve öğrenciler arasında ilişki ve iş birliğinin geliştirilmesini sağlamak.

UYGULAMA VE YARIŞMA KOŞULLARI :

1) Proje çalışmaları, yukarıda belirtilen tema ile ilişki kurularak seçilecek konular üzerine olmalıdır.

2) Her okul yarışmaya bir proje çalışması ile katılabilir.
3) Yarışmaya 5.,6.,7. sınıf öğrencileri
Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin rehberliğinde bireysel veya grup olarak (Gruplar en fazla 3 öğrenciden oluşacaktır.) hazırladıkları projeleriyle katılabilirler.
4) Projeler, araştırma tekniklerine ve uluslararası bilim kurallarına uygun olarak hazırlanacaktır.
5) Proje çalışması belgesel niteliğinde film çekimi de olabilir. Bu tür çalışmaların montajlı ve
en fazla 4 dakika uzunluğunda olması gerekmektedir.

6) Yarışmaya katılan projelerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış olması gerekmektedir.

7) Başvurular 4 Ocak 2017 tarihine kadar www.fmvisikokullari.k12.tr adresinden yapılacaktır. Katılımın fazla olması halinde başvuru sırasına göre ilk 15 okul yarışmaya katılacaktır.

8) Hazırlanan çalışmaların özeti 13 Ocak 2017 tarihine kadar neslihan.altun@fmvisik.k12.tr adresine mail olarak ulaştırılmalıdır.

9) Hazırlanan çalışmalar 25 Şubat 2017 Cumartesi günü FMV Özel Ayazağa Işık Ortaokulu'nda sergilenecek ve sunulacaktır.
10) Değerlendirme, Türk Coğrafya Kurumu üyelerinden oluşan seçici kurul tarafından yapılacaktır.

ÖDÜLLER:

Tüm katılımcı okul, öğretmen ve öğrencilere sertifika verilecektir.

Yarışma 1., 2. ve 3. sü okullara kristal ödül verilecektir.

Yarışma 1., 2. ve 3. lerine çeşitli kitaplar ve madalya verilecektir.

ADRES:
FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ORTAOKULU

BÜYÜKDERE CAD NO:194

MASLAK/İSTANBUL

Neslihan ALTUN

Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı

Tel: 0212 286 11 30 -2317

Mail: neslihan.altun@fmvisik.k12.tr

Başvuru formuna gitmek için lütfen resme tıklayınız.