Kayıt Bilgileri

FMV Işık Anaokulları, İlkokulları, Ortaokulları Kayıt

Sınav Tarihleri ve Ön Kayıt Bilgileri İçin Lütfen Tıklayınız.

Okullarımıza ve özellikle ilköğretim 1.sınıflarına çok yoğun bir talep olduğundan 1. sınıfa öğrenci alımlarında halen anaokullarımız 6 yaş grubunda öğrenim gören öğrencilerimiz, kesin kayıt yaptırma konusunda öncelikli hakka sahiptirler. Her okulumuzun 1. sınıfa öğrenci alımı ile ilgili kontenjanı belirlenerek bu doğrultuda kontenjan ve öğrenci alımı ile ilgili ilan – duyuru sonrasında, başvuru sırasına göre öğrenci görüşmeleri yapılır.

Başvuru sırasında öğrencinin kimlik fotokopisi ve bir adet fotoğraf istenir, başvuru dilekçesi veli tarafından doldurulur. 1. sınıf için başvuran öğrencilere psikolojik danışmanlar bireysel öğrenci tanıma görüşmesi ve okul olgunluğu çalışması yapılır. Sonucuna göre kayıt hakkı kazanır. Okul tanıtım ve görüşmeleri için randevu gerekmektedir.

Ara sınıflara öğrenci alımlarında düzey belirleme sınavı ve psikolojik danışmanlar tarafından bireysel öğrenci tanıma görüşmesi yapılır.

Başvuru sırasında öğrencinin kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi ve bir fotoğraf istenir, başvuru dilekçesi veli tarafından doldurulur.Okul tanıtım ve görüşmeleri için randevu gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen evrakların teslimi sırasında tanıma çalışması görüşmesinin tarihi belirlenir ve düzey belirleme sınavına kaydı yapılır. Tüm düzeyler için düzey belirleme sınavı / öğrenci tanıma çalışması görüşmesi makbuz karşılığı 150 TL ile ücretlendirilir. Öğrencinin kayıt hakkı kazanamaması durumunda ücret iadesi yapılmaz. Bu tutar kayıt hakkı kazanan öğrencilerin eğitim-öğretim ücretlerinden düşülmez. Ara sınıflar için yapılan düzey belirleme sınavı sonuçları okullarımızda ve web sitemizde ilan edilir.

FMV Işık Liseleri 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Kayıtları

FMV Nişantaşı, Erenköy, Ayazağa, Ispartakule Işık Liseleri Kayıtları:

Taban Puan: 350.000

FMV Erenköy Işık Fen Lisesi-FMV Ayazağa Işık Fen Lisesi -FMV Ispartakule Işık Fen Lisesi Kayıtları:

Taban Puan: 400.000

Fen liselerimize MEB merkezi sınav ve kayıt takvimine göre öğrenci alınır.

Kurum içi öğrenci kayıtları;

Hazırlık sınıfına, FMV Işık Ortaokulu, FMV Ayazağa Işık Ortaokulu, FMV Erenköy Işık Ortaokulu ve FMV Ispartakule Işık Ortaokulu'ndan mezun olan öğrencilerin bu okulların bulunduğu kampüsteki liselerin hazırlık sınıflarına; ortaokulların 5, 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasına göre her yıl okul yönetimince belirlenen taban puan dikkate alınarak öğrenci kaydı yapılır.

Işık Ortaokullarını bitirerek farklı kampüste yer alan Işık Liseleri'ne kayıt olmak isteyen öğrenciler, açıklanan taban puanın üzerinde olanlar, kontenjan açığına göre kayıt olabilirler.

Kurum dışı öğrenci kayıtları;

FMV Işık Ortaokulları dışında devlet ya da bir başka özel ortaokulu bitiren öğrencilerin kayıtları kontenjan ve MEB kayıt takvimine uygun olarak gerçekleştirilecektir.

Başarı Bursları;

Başarı bursları kontenjan dâhilinde ve ilan edilecek puan aralıklarına göre verilecektir.

Velilerin kayıt takvimi sürecinde burs kontenjanı için okul yönetimi ile iletişime geçerek günlük takip etmeleri gerekir.

Önemli Açıklama:

Başarı burslarında öncelik kontenjan dâhilinde kurum içi öğrencilere verilir.

Başarı bursları, "FMV Işık Okulları Ücretsiz Okuma ve Burs Prosedürü'nde" belirtilen şartların yerine getirilmesine bağlı olarak, lise eğitimi süresince devam eder.

2018 - 2019 Eğitim - Öğretim Yılı İçin (ara sınıf) 9, 10 ve 11. Sınıflara Kurum Dışından Öğrenci Alımı:

Yapılacak sınav, 8. sınıfı bu yıl(2017-2018) bitiren öğrenciler için değildir.

12. sınıf düzeyine öğrenci alınmamaktadır.

Sınav Tarihleri :  27 Haziran 2018  Çarşamba

28 Ağustos 2018 Salı

FMV Işık Liseleri 9, 10 ve 11. sınıfa kurum dışından öğrenci alımı seçme sınavı, kontenjan açılması durumunda, her yıl Haziran ve Ağustos (gerektiğinde) aylarında yapılır.

Sınava başvuru şartları ve istenen belgeler:

1. LGS sonuç belgesi
2. Sınıf tekrar etmemiş olmak
3. Disiplin cezası almamış olmak ve bunu okul müdürlüğünce onaylanmış yazı ile belgelemek
4. İlgili yönetmeliklerce denkliği uygun olan resmî ve özel okulların hazırlık / 9 ve 10. sınıf öğrencisi olduğunu ve bu sınıfı doğrudan geçmiş olduğunu gösteren okul müdürlüğünden onaylı yazı / karne
5. 1 adet vesikalık fotoğraf
6. Yurt dışından başvurular için denklik belgesi
7. Veli dilekçesi (örneği okulumuzdan alınacaktır)
8. Nüfus cüzdanı

Öğrenci velisi çocuğu ile birlikte, başvuru için istenen belgelerle başvuru dilekçesini doldurup ilgili okul müdürlüğümüze teslim etmesi gerekmektedir.

Sınav:
Sınav öğrencinin bitirdiği sınıfın tüm derslerini kapsar.
Yabancı dil için, yazılı ve sözlü sınav uygulanır.
Yabancı dil puanının belirlenmesinde yazılı ve sözlü sınavlar sonuca %50'şer etki eder.
Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren en geç beş iş günü içerisinde duyurulur.

Kayıt:
Sınavı başaran ve mülakat sonucu olumlu olan öğrencilerin kayıtları; nakil prosedürü ve e-okul sisteminden yapılır. E-okul sisteminden kaynaklanacak sorunlardan ve öğrencilerin geldiği okulda okuduğu derslere göre yaşayacağı olumsuzluklardan okul sorumlu tutulamaz.
İdari kayıtla birlikte mali kayıtta FMV Işık Okulları Şartları ve ilgili mevzuata göre gerçekleştirilmelidir.