IV. FELSEFE ATÖLYESİ- BİR BEYAZ ADAM HİKAYESİ

Felsefe dersleri kapsamında dördüncüsü düzenlenen Felsefe Atölyesi, FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi ev sahipliğinde, FMV Özel Erenköy Işık Lisesi ve FMV Özel Işık Lisesi öğrenci ve felsefe öğretmenlerinin katılımıyla 19.01.2016 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Atölye çalışmasında ele alınan kitap "Göğü Delen Adam"; Samoa kabile reisi Tuiavii'nin konuşmasından, Erich Scheurmann tarafından Almancaya, Levent Tayla tarafından da Almancadan Türkçeye çevrilmiştir. Almanya'da 1920 yılında yayımlanan Papalagi, modern dünyayı ziyaret eden Tuiavii'nin kabilesi için hazırladığı bir konuşma taslağı, modernizme farklı bir eleştiridir.

Üç kampüsümüzün bu çalışma aracılığıyla bir araya gelen öğrencileri; kitabın Almancadan Türkçeye çevirisini yapan Sayın Levent Tayla'nın da katılımı ve danışmanlığında, modern zaman dişlisinin çarklarında yuvarlanıp giderken bir süreliğine durdurma kolunu çektiler. Teknolojinin günlük yaşamımıza getirdiği açmazların her gün dünyamızda yeni handikapların kapılarını aralayıp aralamadığını sorguladılar. Organizasyonun başarıyla gerçekleşmesinde ve her aşamasında emeği geçenlere, atölye çalışmasına katılan tüm Işıklı öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.