EDEBİYAT SÖYLEŞİLERİNDE ALİ KIRCA

FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi Edebiyat – Sosyal Dersler Bölümü tarafından 22 Aralık 2016 Perşembe günü okulumuza davet edilen ana haber bülteni sunucusu, yazar ve gazeteci kimliğiyle ön planda olan Ali Kırca okulumuzda söyleşi gerçekleştirdi. TRT ve çeşitli özel kanallarda haber ve program sunuculuğu yapan Sayın Kırca, gazetecilik ve televizyon haberciliği ile ilgili öğrencilerle paylaşımlarda bulundu. Kendi hayatıyla ilgili çeşitli anekdotlar anlatarak hayat çizgisini belirleyen bazı düşünce ve kavramları öğrencilerimizle paylaştı. 40 yıllık televizyon geçmişini anılarıyla harmanlayan Sayın Kırca, "Öteki Bahçe" adlı romanından yaptığı alıntılarla seçimlerini, hayat görüşünü ve hayatındaki dönüm noktalarını akıcı bir dille anlattı. Öğrencilerin geleceklerini şekillendirmesinde onlara yön veren hayata dair çıkarımlarıyla öğrencilerimizde farkındalık uyandırdı. Söyleşi, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi gördü.