10. Sınıf Görsel Sanatlar Dersi Öğrencilerimizle Galeri Işık Ziyaretimiz ''Uzun İnce Bir Yolda Mülteciler''

10. Sınıf Görsel Sanatlar Dersi Öğrencilerimizle Galeri Işık Ziyaretimiz

''Uzun İnce Bir Yolda Mülteciler''

Aydın Doğan Vakfı'nın düzenlediği Uluslararası Karikatür Yarışması için 80.000'i aşkın karikatürden seçilen ve 16 ülkeden 37 sanatçının karikatürünün yer aldığı ''Uzun İnce Bir Yolda Mülteciler'' adlı sergiye yapmış olduğumuz ziyaretimizle tüm dünyanın kanayan yarası olan ''Mülteciler'' konusunu inceledik. Özellikle deniz yoluyla yapılmaya çalışılan göçlerde yaşanan trajedilerin mizah yoluyla da ele alınabileceğini, mizahın amacının sadece güldürmek değil, derin düşüncelere sevk eden bir yol olduğunu da bir kez daha gözlemlemiş olduk.

Galeri Işık'ta yer alan bu değerli ve anlamlı sergiyi 31 Ekim 2015 tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz.

Bu güzel sergi için Aydın Doğan Vakfı'na teşekkür eder, savaşların olmadığı, mültecilerin ölmediği, sanat ışığımızın sönmediği güzel günler dileriz.