130. YILIMIZ KUTLU OLSUN

Okulumuzun "130. Kuruluş Yıl Dönümü"nün gurur, heyecan ve mutluluğunu paylaştığımız 20.12.2015 Pazar gününe, önce saygı duruşu, ardından "Nişantaşı Kampüs Korosu"yla birlikte İstiklal Marşı'mızın söylenmesiyle başlanmış; törene, sözleri koro öğrencilerine ait "130. Yıl Şarkısı",  söz ve müziği Prof. Cenan Akın'a ait "Işıklı Olmak Sevincimiz" adlı okul marşımızla devam edilmiştir. Işık Anaokulu öğrencilerinin "Hoş Geldiniz" konuşmasının ardından "Işık Okulları Tanıtım Filmi" izlenmiştir.

Büyük bir tutkuyla özverili çalışmaları, idealizm timsali oluşları ve öğrencilerine gösterdikleri ilgiyle Işık Lisesinin unutulmaz öğretmenleri arasında yerini almış eğitim neferleri adına verilen

Dr. Yusuf Ziya EFE Matematik Üstün Başarı Ödülü", "Sacit Öncel İyi İnsan Ödülü", "Kemal Üçyiğit Kimya Başarı Ödülü" sahiplerini bulmuştur. Bunun yanında Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mimar Kamil ÖZKARTAL ve kızı Miraç Zeynep ÖZKARTAL tarafından 1969  Işık Lisesi Mezunu merhume Fatma Suat ÖZKARTAL'ın anısını yaşatmak için düzenlenen teşvik ödülünü Işık Lisesi 10/C sınıfından Yasemen Cevher kazanmıştır.

Ödül töreninin ardından Feyziyeliler Işıklılar Derneği Başkanı Sayın Melinda AKI ve FMV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mimar M. KAMİL ÖZKARTAL'ın konuşmaları gerçekleşmiştir.
130. Kuruluş Yıl Dönümü'müz, mezuniyetlerinin 50,40 ve 25. yıllarını kutlayan mezunlara gümüş anı tabaklarının takdiminin ardından tören sona ermiştir.

Törenin ardından mezunlarımız Zeki Yumukoğlu Spor Salonu'nda  yaptığı basketbol maçı ve Feyziyeliler Işıklılar Derneği'nin okul bahçesinde kurulan çadırda düzenlediği etkinliklerle  bu güzel günü tamamlanmıştır.