Orhan Pamuk ile Edebiyat Söyleşisi

İlk romanı Cevdet Bey ve Oğulları 1982'de yayımlanan ve 2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanarak edebiyat tarihimizde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu tescilleyen büyük yazar Orhan Pamuk; vakıf yöneticilerimiz, müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve lise öğrencilerimizle 23.03.2016 Çarşamba günü Muvaffak Benderli Konferans Salonu'nda buluştu.

Konuşmasına Nişantaşı Işık Okullarında okuduğu günleri anlatarak başlayan büyük yazar, buradaki anılarını öğrencilerimizle paylaştı. Daha sonra öğrencilerimizin okuduğu "İstanbul-Hatıralar ve Şehir" ve "Ben Bir Ağacım" kitapları üzerine konuşmasını sürdürdü. Uluslararası bir üne sahip olmanın getirdiklerinden bahseden Pamuk, öykü ve roman yazan öğrencilerimize çok değerli önerilerde bulundu. Öğrencilerimizin sorularına samimi bir üslupla yanıtlar verip yazarlık serüveni ve eserleri hakkında merak edilen konulara açıklık getirerek keyifli geçen bu söyleşiyi tamamladı.