BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİNDE "HOUR OF CODE" ETKİNLİĞİ

Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü'nde Bilişim Teknolojileri öğretmeni Selin Bozkurtlar ve Uğur Akar tarafından "HOUR OF CODE" etkinliğine katılan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize  sertifikaları verildi.  7-13 aralık tarihleri arasında bu yıl yaklaşık 180 bin okulun katılımıyla "Hour Of Code" yani "Kodlama Saati" etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinlikte amacımız öğrencilere kodlama öğreterek belirli kazanımları çocuklarımıza kazandırabilmektir. Çünkü Programlama (kodlama) öğrenmek insana sistematik düşünme, problemlere farklı yönleriyle bakıp en kısa yoldan alternatif çözümler üretebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, sistemli ve yaratıcı düşünme gibi 21. yüzyılın olmazsa olmaz yeteneklerini kazandırır. Sadece tüketen değil, fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen bir nesil için kodlama dersleri güzel bir başlangıçtır. Gerçekleştirilen kodlama etkinliğinin diğer bir amacı ise başta öğrencilerimiz olmak üzere çevremizdeki herkesi yazılım, kodlama konusunda bilinçlendirmek ve farkındalık yaratarak özellikle her çocuğa bu alanda fırsat yaratabilmektir.