TIPKI SİZİN GİBİYİZ, + 1 FARKLA

16 ve 17 Aralık 2015 tarihinde 7. sınıf öğrencilerimizle Türkçe Sosyal Bilimler Bölümü olarak yaşları 18 ila 35 arasında değişen 25 down sendromlu gencin potansiyellerini geliştirebilmelerine ve kendilerine yeter bir yaşam sürdürebilmelerine imkân sağlamak amacıyla açılan Down Cafe'ye sosyal sorumluluk projesi kapsamında gezi düzenledik.

Kafe'nin kapısından içeri adım attığımız andan itibaren karşılaştığımız güler yüz karşısında öğrencilerimizle yaşadığımız mutluluk ve heyecan paha biçilemez bir andı. Sıcacık bir aile sıcaklığını hissettiğimiz kafede Down Sendromlu gençlerle oldukça keyifli zaman geçirdik. Öğrencilerimizin bu gençler hakkında bütün düşüncelerinde olumlu yönde değişimlerin olması ve onların da bizlerden farklı olmadıklarının farkına varıp ön yargılarından kurtulmaları gezinin aslında en anlamlı kısmıydı. Birlikte hoş sohbet etme şansı yakaladığımız gençlerle daha birçok etkinlikte bir arada olma umuduyla ayrılırken kendilerini tekrar ziyaret edeceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyoruz.