Işık Ortaokulu Uzay Kampı Gezisi

28-30 Mayıs tarihlerinde Fen Bilimleri dersi kapsamında 5. ve 6. sınıflardan bir grup öğrencimiz Uzay Kampı Türkiye'ye gezisini gerçekleştirerek dinamik ve eğlenceli bir ortamda; iletişim, takım çalışması ve liderlik alanlarında da eğitimler aldılar.

Kampta öğrencilerimiz uzayda yaşama ve çalışma hissini veren sıfır yer çekimi duvarı, Hurricane 360 VR, ⅙ yer çekimi koltuğu gibi simülatörleri deneyimleme fırsatını yakaladılar. Programın en etkileyici aktivitesi olan "Uçuş Görevi" nde gerçek uzay mekiği görevlerinde yapılan çalışmaları canlandırarak ayrı derecelerde sorumluluk alma ve liderlik özelliği gerektiren uzay mekiği Discovery'de komutan, Uzay İstasyonu modüllerinde uçuş mühendisi ve yer kontrol merkezinde uçuş yöneticisi gibi görevleri başarı ile gerçekleştirdiler.

Öğrencilerimiz ayrıca gözlemevindeki teleskopla Apollo araçlarının indiği Ay'ın kraterlerini gözlemlediler, Mars gezgini simülatörüyle sanal Mars keşfi konularında bilgilendirildiler, Hidroponik (topraksız bitki yetiştirme) yöntemini keşfettiler ve planetaryum ile takım yıldızlarının konumları ile ilgili bilgi aldılar.

Öğrencilerimiz bol kazanımlı bir gezi gerçekleştirerek Fen Bilimleri derslerinde öğrendiklerini pekiştirmiş olarak döndüler.