"IDP - Işık'ta Dijital Pasaport" Projesi

Fen Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri Bölümleri iş birliği ve öncülüğünde bu yıl 5. sınıflarımız ile başlatılan "IDP - Işık'ta Dijital Pasaport" projesi kapsamında öğrencilerimiz ve proje koordinatörü öğretmenleri Selin Bozkurtlar ve Banu Aykın Köylüer ile tüm sene boyunca yaptıkları çalışmaları değerlendirdiler.

Okulumuzun 21. yüzyılın gerektirdiği becerilere sahip bireyler yetiştirme hedefi doğrultusunda yürüttüğü IDP, "Kendi Cihazını Getir / Bring Your Own Device - BYOD" modeli odaklı bir çağdaş öğrenme projesidir. IDP projesi ile öğrencilerimize Bilişim Teknolojileri derslerinde öğrendikleri dijital vatandaşlık konuları ve dijital araçlarını Fen Bilimleri derslerinde  pekiştirme ve uygulama fırsatı sunulmuştur.

Proje kapsamında yapılan online sınavlardan başarılı olarak IDP vizelerini almaya hak kazanan öğrencilere dijital ders içeriklerine kendi cihazları ile katılıma imkanı sağlanmıştır.