Münih- Almanya ve Salzburg Avusturya gezisi

7-12 Haziran tarihleri arasında Almanya'nın Münih ve Avusturya'nın Hallstatt ve Salzburg şehirlerine bir kültür gezisi gerçekleştirildi.

Münih'te rehber eşliğinde panoramik şehir turunun ardından Pinakotheken Müzeleri

sırasıyla, eski Pinakotheken, yeni Pinakotheken ve son olarak modern Pinakotheken ziyaret edildi. Ardından "Schloss Nymphenburg" sarayında bulunan İnsan ve Doğa müze ziyareti gerçekleştirildi.

Masallar şatosu olarak ün yapmış „ Schloss Neuschwanstein" sarayına bir gezi düzenlendi. Kral Ludwig'in

yaptırdığı bu sarayın içi Almanca rehber eşliğinde gezildi, ardından „Marienbrücke" köprüsüne yürüyüş yapılarak sarayın fotoğrafları çekildi. Münih'te akşam etkinliği olarak "Airhop Trambolinpark" ziyaret edildi, öğrenciler buradaki etkinliklerde keyifli vakit geçirdiler.

UEFA'nın 5 yıldızlı stadyumlarından "Allianz Arena Stadyumu" rehber eşliğinde gezildi, Stadyum, oyuncu odaları, basın odası ve stadyumun müzesi ziyaret edildi. Bavyera bölgesinin önemli markalarından BMV müzesi ve BMW Welt ziyaret edildi. Olimpiyat parkında bulunan olimpiyat kulesine çıkıldı. Avrupa'nın en büyük parklarından biri olan „Englischer Garten" ziyaret edildi. Öğrenciler yeşilliklerde piknik yapıp güzel vakit geçirdiler.

Avusturya'da masal şehri Hallstatt ziyaret edildi. Daha sonra rehber eşliğinde Salzburg şehri gezildi. Salzburg'ta Mozart'ın doğduğu ev ziyaret edildi, Hohensalzburg Kalesine füniküler ile çıkılarak kale ve  kukla müzesi ziyaret edildi. Son günümüzde su oyunları sarayı „Schloss Hellbrunn" ziyaret edildi. Öğrencilerimiz gezi boyunca Almanca bilgilerini kullanmalarına ve geliştirmelerine imkan buldular.