EBSCO

Research Databases

Bilgi ve bilgi kaynaklarının sayısındaki hızlı artış ve değişen kullanıcı gereksinimleri sonucunda teknolojinin olanaklarından yararlanmak kütüphaneler için kaçınılmaz hale gelmiştir. Teknolojik gelişmelere paralel olarak son yıllarda elektronik bilgi kaynakları kütüphane dermelerinde yerini almaya başlamıştır. Elektronik bilgi kaynakları arasında ; e-dergi, e-kitap veri tabanları, arama motorları vb. gelmektedir. Işık Okulları olarak K-12 Okulları için hazırlanmış olan EBSOHost Veritabanı sistemine abonedir.

EBSOHost üzerinden,
- MAS Ultra™-School Edition ( 500'den Fazla tam metin dergi, 360 tam metin referans kitabı, 90.000'e yakın biyografi)
- Health Source: Consumer Edition ( Sağlıkla ilgili 550 dergiye tam metin erişim)
- TOPICsearch – (Tam metin 60.000 makale, uluslarası 399 gazeteden makaleler )

- Newspaper Source ( Gazetelere ve TV haberlerine erişimi)
- ERIC ( Eğitimle ilgili 317.000 tam metin doküman)
- Professional Development Collection - (Eğitimciler için tam metin 520 eğitim dergisine erişim)
- Funk & Wagnalls New World Encyclopedia (Çeşitli alanlarda 25.000 den fazla ansiklopedi makalesi)
Veritabanlarına ulaşabilirsiniz.
Veritabanına yalnızca okulumuzdaki bilgisayarlardan ulaşılmaktadır.
Ebsco Android Uygulaması için tıklayınız.
Ebsco İphone Uygulaması için tıklayınız.
Ebsco Mobile Uygulaması için tıklayınız.