Britannica Online

⦁ Britannica School Edition, 1768'de Dünyanın ilk ansiklopedisini piyasa süren Britannica'nın, içerisinde 140.000'den fazla makale, 2 milyonun üzerinde öğrenim objesi, binlerce animasyon, video-ses-resim içerikleri, William-Webster Sözlük ve EBSCO makalelerinin de dahil olduğu eğitim portalıdır. Portal içerisinde arama yapıldığında, konu ile ilgili etkileşimli derslere, zenginleştirilmiş kitaplara ve görsel derslere de ulaşılabilir. Britannica, 1995 yılında yine Dünyanın ilk online ansiklopedi ve eğitim içeriğini bu marka altında kullanıma açmıştır.

⦁ Image Quest, dünyanın önde gelen yaklaşık 50 kadar görsel sağlayıcı kuruluşu tar afından sağlanmış, telif haklarından arındırılmış 2, 5 milyondan fazla görsel içermektedir. Bu kaynak öğrencilerin hazırlayacakları raporlar, ödevler ve okul projeleri için idealdir. Türkçe dil seçeneği de bulunmaktadır.

⦁World Data Analyst, tüm dünya ülkelerinin bulunduğu bir istatistik portalıdır. Ülkelerin profil ve genel bilgilerinin bulunduğu karneleri pdf olarak çıktı alınabilinir. Burada seçtiğimiz ülkeler arasında yüzlerce kategoride

karşılaştırma yapılabilir, tablo ya da grafik çıktıları alınabilir. Ülkelerin siyasi, ekonomik, sosyo-politik, tarım, eğitim ve ilgili konularında öğrenciyi bilgilendiren yardımcı bir kaynaktır.