3.Sınıflar Cam Ocağı Vakfı Gezisi

PYP "Kendimizi Düzenleme Biçimimiz" teması kapsamında Üretim-Tüketim konusunun sonuç aktivitesi olarak 3.sınıf öğrencilerimizle Türkiye'nin en büyük ve en donanımlı cam ve sanat merkezi olan Cam Ocağı Vakfına gezi düzenledik. Amacımız öğrencilerimizin genç yaşta cam sanatını tanımalarını sağlamak, geri dönüşüm bilincini oturtmak, camın nasıl üretildiği ve nasıl şekillendirildiğini gözlemlerini ve deneyimlemelerini sağlamaktı. Bu bağlamda önce vakıf hakkında bilgilendirildiler. Ardından sıcak cam atölyesinde cam üfleme tekniği ile devam eden üretimleri izlediler, teknik hakkında bilgilendirildiler. Sonrasında boncuk yapımı gösterildi, çalışmanın esasları anlatıldı. Son aşamada ise füzyon ve cam kesme tekniği tanıtıldı. Öğrencilerimiz yaratıcılıklarını kullanarak tabak / pano füzyon çalışmasını yaptılar. Hem eğlendiler, hem öğrendiler.